هر کدوم از ما یک ساعت درونی داریم، مثل همین ساعت واقعی . برای چه از ساعت استفاده می کنیم؟
برای اینکه، مثلاً می خواهیم بدونیم چه وقت باید راه بیافتیم تا سر ساعت به محل کارمون برسیم. ساعت درونی ما نیز تقریباً همین طور کار می کنه. مثلاً زمان مشخصی باید حرارت بدن بالا برود یا ترشح هورمونهای مخصوصی افزایش پیدا کند تا بدن 2 ساعت بعد، آماده برخاستن از خواب شود.
ساعت درونی در واقع پاسخ تکامل به تحولات نوری و حرارتی پیرامون ماست. به زبان ساده تنظیم فعالیتهای بدنی مناسب در روز و شب، محصول هدایت و تنظیم این ساعت ژنتیک است، به همین خاطر در هر کدام از ما متفاوت عمل می کند.
مثلاً این ساعت مشخص می کند که چه وقت بدن ما نیاز به خواب دارد یا چه وقت زمان برخاستن از خواب است. برنامه ساعت درونی آدمهای سحرخیز با برنامه ساعت درونی آدمهای شب زنده دار متفاوت است.
جمعی از علاقمندان به نرم افزارهای آزاد/بازمتن در آذرماه ۱۳۹۲ تصمیم به انتشار ماهنامهای تخصصی در این زمینه گرفتند. به همین منظور کمپینی جهت تامین حداقل هزینهی لازم جهت انتشار ۱۲ شمارهی اول این ماهنامه به صورت منظم تشکیل گردید و سرانجام در پایان دیماه همان سال با حمایت صدها کاربر علاقمند و ۶ شرکت خصوصی (پارس پویش - سیوس - دیتاسنتر آیویوید - سرویس دانلود رپیدپارس - ارتباط همراه گویا اروند - پیشگامان کویر یزد) به موفقیت رسید.
شماره صفر سلام دنیا رو میتونین از اینجا به صورت رایگان دانلود کنید و از خوندنش لذت ببرین. مسلما نباید تو این شماره منتظر مقاله های حرفه ای باشین، چرا که همیشه تو اولین شماره (گیک ها از صفر شروع میکنن!) سعی میشه مفاهیم پایه ای برسی بشه تا در شماره های دیگه به این شماره ارجاع داده بشه.
جامعه کاربری:
پرونده:
تخصصی:
کتابی رو که میخوام امروز بهتون معرفی کنم، کاریه از دوستای خوبمون ساسان نمیرانیان، نوا اژدری و احمد صوفی محمودی. اونطور که دوستانمون تو وبلاگشون توضیح دادن این کتاب دوسال پیش نوشته شده ولی چون یه سری مشکلات ویرایشی و نگارشی داشته، انتشارش رو به تاخیر انداختن. این کتاب رو که بر اساس آخرین اوبونتو یعنی اوبونتوی ۱۴.۰۴ هست رو میتونین از اینجا دانلود کنید و از خوندنش لذت ببرین!
هرچند این کتاب برای تازه کارایی نوشته شده که آشنایی زیادی با لینوکس ندارن، اما توصیه میکنم که اگه وقت و حوصله اش رو دارین حتما بخونینش!
شاد باشین و لینوکسی... :)